Kuřecí srdíčka s bramboráčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
solamyl
9 ks brambory
majoránka
2 ks cibule
tymián
olivový olej
hladká mouka
sójová omáčka
mletý kmín
mletý černý pepř
500 g kuřecí srdíčka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme kuřecí srdíčka a překrájíme je na půlky. Srdíčka vložíme do hrnce s osolenou vodou a na mírném ohni povaříme asi 10 minut

  2. Dále si připravíme těsto na bramboráčky. Devět menších brambor oloupeme a nastrouháme na jemném nebo hrubém struhadle, jak to máme rádi. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu

  3. K nastrouhaným bramborám přidáme dvě celá vejce, sůl, mletý pepř, majoránku (nešetříme) a dva prolisované česneky. Vše pečlivě promícháme a přidáváme hladkou mouku, dokud nám nevznikne hladké těstíčko. Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem začneme smažit bramboráčky

  4. Mezitím si slijeme vodu z kuřecích srdíček. Dvě menší cibule nakrájíme na půlměsíčky. Nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji a přidáme kmín, tymián, sůl, jeden menší prolisovaný česnek, trošku sójové omáčky a uvařená srdíčka. Dvě minuty restujeme a poté přidáme trochu vody a solamyl, aby nám vznikla omáčka

  5. Kuřecí srdíčka podáváme s bramboráčky, ale klidně i s jinou přílohou, kterou máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!