Skvělá maminčina svíčková recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
2 ks menší cibule
1 ks malý celer
1 kg hovězí svíčková
1 konzerva kondenzované mléko
5 kuliček celý černý pepř
2 ks větší mrkev
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
citron
na ozdobu
citron
brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vezmeme větší hrnec s vodou, osolíme a dáme vařit maso.

  2. Mezitím, když se vaří maso, si vezmeme mrkev a celer, očistíme a nastrouháme najemno, dvě menší cibule si nakrájíme najemno, vezmeme si větší pánev a rozehřejeme olej. Zpěníme cibuli a přidáme mrkev, celer, bobkový list, nové koření a celý pepř, necháme ztmavnout. Čím tmavší, tím lépe, omáčka bude krásně tmavá, proto se nebojte připálit.

  3. Vyjmeme vařené maso a nakrájíme na plátky, necháme stranou, do vývaru vložíme zeleninu, vezmeme ponorný mixér a rozmixujeme. Přidáme celé balení kondenzovaného mléka (Tatra) a zahustíme světlou jíškou. Svíčkovou omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou (může být také ocet) a dále nevaříme.

  4. Ohřejeme maso a maminčinu svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu a lžičkou zavařených brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!