Skvělá maminčina svíčková recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 2 ks menší cibule 1 ks malý celer 1 kg hovězí svíčková 1 konzerva kondenzované mléko 5 kuliček celý černý pepř 2 ks větší mrkev podle potřeby olej podle chuti sůl citron na ozdobu citron brusinkový kompot
Postup Skvělá maminčina svíčková recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vezmeme větší hrnec s vodou, osolíme a dáme vařit maso.
Mezitím, když se vaří maso, si vezmeme mrkev a celer, očistíme a nastrouháme najemno, dvě menší cibule si nakrájíme najemno, vezmeme si větší pánev a rozehřejeme olej. Zpěníme cibuli a přidáme mrkev, celer, bobkový list, nové koření a celý pepř, necháme ztmavnout. Čím tmavší, tím lépe, omáčka bude krásně tmavá, proto se nebojte připálit.
Vyjmeme vařené maso a nakrájíme na plátky, necháme stranou, do vývaru vložíme zeleninu, vezmeme ponorný mixér a rozmixujeme. Přidáme celé balení kondenzovaného mléka (Tatra) a zahustíme světlou jíškou. Svíčkovou omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou (může být také ocet) a dále nevaříme.
Ohřejeme maso a maminčinu svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu a lžičkou zavařených brusinek.