Skvělá domácí sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks vejce
2 ks cibule
2 ks rohlík
1 kg míchané mleté maso
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
pepř
podle potřeby
mléko
na potření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy dáme maso, nasáknuté rohlíky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience - prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené menší cibule, majoránku a kmín podle chuti. Osolíme a opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Je-li směs řidší, přidáme strouhanku (příště dáme méně mléka). Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Hněteme zásadně rukama, protože právě v tom spočívá celé tajemství úspěchu.

  2. Z pečlivě prohnětené směsi vytvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku vytřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Pak teplotu snížíme na 150 °C a cca 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.

  4. Skvělá domácí sekaná je vynikající teplá s bramborem či bramborovou kaší, ale i chutná i studená s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!