Skvělá domácí sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 ks vejce 2 ks cibule 2 ks rohlík 1 kg míchané mleté maso podle chuti sůl majoránka kmín pepř podle potřeby mléko na potření voda
Postup Skvělá domácí sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy dáme maso, nasáknuté rohlíky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience - prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené menší cibule, majoránku a kmín podle chuti. Osolíme a opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Je-li směs řidší, přidáme strouhanku (příště dáme méně mléka). Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Hněteme zásadně rukama, protože právě v tom spočívá celé tajemství úspěchu.
Z pečlivě prohnětené směsi vytvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku vytřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou.
Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Pak teplotu snížíme na 150 °C a cca 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.
Skvělá domácí sekaná je vynikající teplá s bramborem či bramborovou kaší, ale i chutná i studená s chlebem.