Skvělá babiččina bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 l vývar
0 kostek máslo
40-50 dkg brambory
1 ks cibule
0 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
2-3 lžíce hladká mouka
1 hrst sušené houby
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
majoránka
0 lžiček drcený kmín
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby předem namočíme do vody. Všechnu zeleninu očistíme. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na menší kostičky, brambory na kostky, cibuli na jemno a česnek prolisujeme.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, 1/4 lžičky drceného kmínu a vše osmahneme. Když nám zelenina začne zlátnout, přidáme nakrájenou cibuli a vše ještě orestujeme dozlatova. Přidáme mouku a za stálého míchání v hrnci uděláme zlatavou jíšku.

  3. Základ na babiččinu bramboračku zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme brambory, prolisovaný česnek a houby. Vaříme, dokud nám brambory nezměknou. Do polévky ještě přidáme majoránku (nejlépe čerstvou, ale může být i sušená) a krátce povaříme.

  4. Skvělou babiččinu bramboračku s houbami servírujeme horkou a můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!