Skvělá babiččina bramboračka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 l vývar 0 kostek máslo 40-50 dkg brambory 1 ks cibule 0 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 2-3 lžíce hladká mouka 1 hrst sušené houby podle chuti 2-3 stroužky česnek sůl majoránka 0 lžiček drcený kmín mletý černý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Skvělá babiččina bramboračka recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby předem namočíme do vody. Všechnu zeleninu očistíme. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na menší kostičky, brambory na kostky, cibuli na jemno a česnek prolisujeme.
V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, 1/4 lžičky drceného kmínu a vše osmahneme. Když nám zelenina začne zlátnout, přidáme nakrájenou cibuli a vše ještě orestujeme dozlatova. Přidáme mouku a za stálého míchání v hrnci uděláme zlatavou jíšku.
Základ na babiččinu bramboračku zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme brambory, prolisovaný česnek a houby. Vaříme, dokud nám brambory nezměknou. Do polévky ještě přidáme majoránku (nejlépe čerstvou, ale může být i sušená) a krátce povaříme.
Skvělou babiččinu bramboračku s houbami servírujeme horkou a můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.