Skořicový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka olej
4 ks vejce
1 l mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g hladká mouka
1 balíček vanilkový pudink
na potření
3 kelímky zakysaná smetana
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme celá vajíčka, přidáme moučkový cukr, olej, hladkou mouku, prášek do pečiva.

  2. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a polijeme horkým pudinkem uvařeným z pudinkového prášku a mléka.

  3. Pečeme asi 15 - 20 minut na 200 °C.

  4. Po upečení potřeme skořicový moučník zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Podáváme až vychladlé, jinak se bude buchta roztékat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!