Skořicový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na ozdobu
kakao
1 lžíce cukr moučka
125 ml smetana ke šlehání
krém
3 ks žloutek
250 ml mléko
3 ks bílek
1 ks skořice celá
55 g cukr moučka
125 ml smetana ke šlehání
1 balíček skořicový cukr
100 g želatina prášková

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka vložíme skořici, zahřejeme a necháme 20 minut odstát.

  2. Po vychladnutí skořici vyjmeme a přidáme smetanu. Želatinu pokropíme vodou a necháme nasáknout.

  3. V misce vymícháme do pěny žloutek s cukrem a skořicovým cukrem. Misku vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přidáváme smetanu s mlékem a šleháme na mírném ohni až do hustého krému. Odstavíme ze sporáku. V horkém krému rozpustíme nasáklou želatinu, nádobu vložíme do studené vody a necháme vychladnout.

  4. Před ztuhnutím vmícháme do krému sníh z bílků. Hotový krém nalijeme do pohárů a dáme do chladničky.

  5. Před podáváním ozdobíme slazenou šlehačkou a posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!