Skořicové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
30 dkg máslo
5 ml rum
5 lžic mléko
1 l mléko
1 lžička med
6 dkg cukr krupice
20 dkg cukr moučka
2 lžičky mletá skořice
40 dkg hladká mouka
1 lžička jedlá soda
20 dkg čokoládová poleva
5 dkg hera (tuk na pečení)
2 ks vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink, který ještě horký vylijeme na plech z trouby a posypeme vanilkovým i krupicovým cukrem, aby se nám neudělal škraloup.

  2. Na těsto si utřeme tuk s cukrem, přidáme med, vejce, skořici a mléko, promícháme, nasypeme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout.

  3. Dále si těsto rozdělíme na dvě části a každý díl vyválíme nebo prsty vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.

  4. Vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem a rumem v hladký krém. Trochu krému si necháme stranou a se zbytkem slepíme obě vychladlé placky.

  5. Horní placku a boky skořicových řezů potřeme odebraným krémem a polijeme čokoládou. Pokud to vydržíme tak necháme skořicové řezy alespoň 24 hodin v lednici uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!