Skořicové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 30 dkg máslo 5 ml rum 5 lžic mléko 1 l mléko 1 lžička med 6 dkg cukr krupice 20 dkg cukr moučka 2 lžičky mletá skořice 40 dkg hladká mouka 1 lžička jedlá soda 20 dkg čokoládová poleva 5 dkg hera (tuk na pečení) 2 ks vanilkový pudinkový prášek podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Skořicové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink, který ještě horký vylijeme na plech z trouby a posypeme vanilkovým i krupicovým cukrem, aby se nám neudělal škraloup.
Na těsto si utřeme tuk s cukrem, přidáme med, vejce, skořici a mléko, promícháme, nasypeme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout.
Dále si těsto rozdělíme na dvě části a každý díl vyválíme nebo prsty vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem a rumem v hladký krém. Trochu krému si necháme stranou a se zbytkem slepíme obě vychladlé placky.
Horní placku a boky skořicových řezů potřeme odebraným krémem a polijeme čokoládou. Pokud to vydržíme tak necháme skořicové řezy alespoň 24 hodin v lednici uležet.