Skořicové bábovičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
5 lžic mléko
2 hrnky jablko
2 lžíce rozinky
1 hrst ořechy
0 lžiček mletá skořice
1 hrnek polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme polohrubou mouku, kypřící prášek, olej a mléko. Jablka nakrájíme na kostky, odebereme potřebné množství a vložíme do těsta. Dále přidáme rozinky, ořechy a skořici. Ze surovin vypracujeme hladké těsto.

  2. Formičky na muffiny nebo malé bábovičky důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do každé formičky dáme těsto asi do dvou třetin. Skořicové bábovičky pečeme v předehřáté troubě 35 minut při 170 °C.

  3. Skořicové bábovičky necháme mírně vychladnout, pak lehkým potřesením vyklopíme. Nakonec můžeme bábovičky ozdobit podle fantazie například ušlehanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!