Skopové nadivoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g máslo
1 ks cibule
5 kuliček jalovec
1 lžíce hladká mouka
250 ml zakysaná smetana
150 g kořenová zelenina
750 g skopová kýta
podle chuti
70 g slanina
sůl
1 lžíce ocet
tymián
1 lístky bobkový list
3 kuličky nové koření
citronová šťáva
mletý zázvor
3 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jalovec rozdrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso zbavíme loje a kostí, vetřeme do něj sůl a rozdrcený jalovec. Naskládáme do kameninové nádoby, posypeme kolečky cibule, maso zatížíme a necháme v lednici tři dny uležet.

  2. Potom skopové omyjeme, odblaníme a protkneme slaninou. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Na tuku osmahneme kořenovou zeleninu, podlijeme vodou, přidáme koření, ocet a vložíme maso. Pod pokličkou dusíme doměkka.

  3. Poté omáčku propasírujeme, zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.

  4. Porce skopového nadivoko přeléváme připravenou omáčkou a servírujeme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!