Skopové nadivoko recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g máslo 1 ks cibule 5 kuliček jalovec 1 lžíce hladká mouka 250 ml zakysaná smetana 150 g kořenová zelenina 750 g skopová kýta podle chuti 70 g slanina sůl 1 lžíce ocet tymián 1 lístky bobkový list 3 kuličky nové koření citronová šťáva mletý zázvor 3 kuličky celý černý pepř
Postup Skopové nadivoko recept
Postup přípravy receptu
-
Jalovec rozdrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso zbavíme loje a kostí, vetřeme do něj sůl a rozdrcený jalovec. Naskládáme do kameninové nádoby, posypeme kolečky cibule, maso zatížíme a necháme v lednici tři dny uležet.
Potom skopové omyjeme, odblaníme a protkneme slaninou. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Na tuku osmahneme kořenovou zeleninu, podlijeme vodou, přidáme koření, ocet a vložíme maso. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Poté omáčku propasírujeme, zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.
Porce skopového nadivoko přeléváme připravenou omáčkou a servírujeme s houskovým knedlíkem.