Skopové na rajčatech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
3 lžíce máslo
150 g cibule
400 g rajče
1 ks rajčatový protlak
3 lžíce hladká mouka
600 g skopová kýta
podle chuti
sůl
mletá skořice
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso podle potřeby očistíme a odblaníme. Maso osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nasekáme najemno.

  2. V kastrolu rozpálíme olej s máslem. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Vložíme česnek, maso a důkladně jej orestujeme ze všech stran. Skopové lehce podlijeme a dusíme téměř doměkka. Pak maso vyjmeme.

  3. Mezitím si připravíme rajčata. Ta nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Měkkou dužinu s pecičkami odstraníme, zbytek nakrájíme na kousky. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme rajčata. Přidáme také rajčatový protlak a podle chuti citronovou šťávu, sůl, pepř a skořici. Důkladně promícháme a vložíme zpět maso. Za častého obracení a občasného podlévání dusíme skopové doměkka.

  4. Hotové skopové na rajčatech podáváme s knedlíkem, rýží nebo brambory. Podáváme teplé a nejlépe na nahřátých talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!