Skopové na mojoránce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
600 ml vývar
2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
0 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
0 lžiček sardelová pasta
drcený kmín
800 g skopová pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso důkladně očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli s česnekem, přidáme zeleninu a vše osmahneme. K tomu přidáme maso, orestujeme ho, osolíme, opepříme a zalijeme částí vývaru. Přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem.

  3. Z másla a mouky připravíme orestováním jíšku. Rozředíme ji trochou vývaru, přidáme k masu a 15 minut povaříme. Nakonec přidáme nasekanou majoránku i sardelovou pastu.

  4. Skopové na majoránce nakonec dochutíme solí, kmínem a pepřem. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!