Skopová pečeně na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
0 lžiček mletý pepř
60 dkg skopová kýta
podle potřeby
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Skopové maso omyjeme, odstraníme lůj a potřeme prolisovaným česnekem se solí, pak opepříme.

  2. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso a prudce ho na všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a pečeme nejprve pod pokličkou. Pak dopečeme bez pokličky za občasného polévání vypečenou šťávou.

  3. Měkké maso vyjmeme.

  4. Šťávu částečně vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme a povaříme. Povařenou šťávu přecedíme na nakrájené maso.

  5. Plátky skopové pečeně na česneku podáváme na nahřátých talířích s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!