Skopová kýta na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
6 stroužků česnek
sůl
60 g máslo
1 ks cibule
3 kuličky pepř celý černý
3 kuličky nové koření
mletý bílý pepř
1000 g skopová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Skopovou kýtu vykostíme, hodně a důkladně naklepeme a potom špagátkem svážeme do podlouhlého tvaru. Povrch nasolíme, kýtu protkneme kousky česneku a proužky slaniny.

  2. Na tuku zpěníme drobně posekanou cibuli, osmahneme maso ze všech stran, přidáme koření, podlijeme vroucí vodou a pečeme v troubě do měkka.

  3. Hotovou pečeni vyjmeme, zbavíme motouzu a nakrájíme na úhledné plátky.

  4. Servírujeme nejlépe s opečenými brambory a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!