BLOG Češka z Česka: Škvarková pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
250 g škvarky
2 lžíce plnotučná hořčice
2 ks kyselá okurka
jarní cibulka
3 ks vejce natvrdo
čerstvě mletý pepř
čerstvý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Postup je velice jednoduchý. Středně velkou cibuli očistíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Na škvarkovou pomazánku budeme potřebovat pouze bílky

  2. Všechny ingredience rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem

  3. Škvarkovou pomazánku podáváme na čerstvém voňavém chlebu s plátky kyselé okurky, sypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Chutná výborně!

  4. Zajímají vás další tradice a s nimi spojené jídlo? Sledujte můj web Češka z Česka nebo sociání sítě Facebook a Instagram.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!