Šišky z rybky s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 lžíce strouhanka
1 lžíce petrželka
1 lžíce kopr
2 lžíce plnotučná hořčice
2 l zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
500 g rybí filé
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety z ryby umeleme, přidáme vejce, strouhanku, nasekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem. Ze směsi uděláme malé šišky, které vhodíme do vroucího zeleninového vývaru. Jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je.

  2. Zapékací misku vymažeme olejem nebo máslem, dáme do ní šišky a pokapeme je rozpuštěným máslem. Necháme zapékat v troubě asi 15 minut na 190 °C.

  3. Smetanu rozmícháme s hořčicí a koprem, podle chuti omáčku osolíme a opepříme. Omáčkou poté na talíři šišky z rybky přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!