Listová pizza s romadúrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 ks romadúr
oregáno
1 ks středně velká cibule
300 g listové těsto
100 g anglická slanina
200 g uzené maso
rajčatové pyré
200 g sýr ementáler 45%

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a společně s na kostičky nakrájenou slaninou (polovina kostiček) orestujeme a necháme vychladnout. Romadúr rozkrojíme na čtvrtky a ty na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo

  2. Těsto rozválíme na velikost plechu a přeneseme na lehce vymazaný plech. Po celé ploše potřeme rajčatovým pyré (včetně okrajů) a posypeme směsí cibule a slaniny, přisypeme kostičky uzeného masa a romadúru a vše poprášíme oreganem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme strouhaný sýr a pizzu vložíme do vyhřáté trouby

  3. Listovou pizzu s romadúrem pečeme do zezlátnutí okrajů, trvá to asi 20 minut

  4. Horkou listovou pizzu s romadúrem rozkrájíme a mírně vychladlou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!