Silvestrovská bašta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 3 stroužky česnek 1 lžíce olej 1 lžička sůl 0 kg houby 1-2 ks velká cibule 25 dkg uzené maso 5 lžic sladký kečup 1 kg vepřová kýta nebo kuřecí prsa 25 dkg kabanos nebo silný párek 0 lžiček pálivá paprika nebo chilli
Postup Silvestrovská bašta recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, společně s očištěnými houbami nakrájíme, stejně tak kabanos nebo silnější liberecké párky a uzené maso.
K masu přidáme ostatní ingredience a vše důkladně promícháme a necháme chvíli v lednici, aby se chutě propojily. Potom vše dáme do vymazaného pekáčku, přiklopíme alobalem a necháme 1 hodinu péct. Po hodině sundáme alobal nebo víko z pekáče a ještě chvíli maso opečeme, aby mělo krásnou zlatavou barvu.
Pokud to budete dělat pro dvě osoby, stačí zabalit do vymazaného dvojitého alobalu. Pečeme přikryté. Po hodině odkryjeme a necháme na povrchu už jen trochu opéct.