Silvestrovská bašta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
3 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 lžička sůl
0 kg houby
1-2 ks velká cibule
25 dkg uzené maso
5 lžic sladký kečup
1 kg vepřová kýta nebo kuřecí prsa
25 dkg kabanos nebo silný párek
0 lžiček pálivá paprika nebo chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, společně s očištěnými houbami nakrájíme, stejně tak kabanos nebo silnější liberecké párky a uzené maso.

  2. K masu přidáme ostatní ingredience a vše důkladně promícháme a necháme chvíli v lednici, aby se chutě propojily. Potom vše dáme do vymazaného pekáčku, přiklopíme alobalem a necháme 1 hodinu péct. Po hodině sundáme alobal nebo víko z pekáče a ještě chvíli maso opečeme, aby mělo krásnou zlatavou barvu.

  3. Pokud to budete dělat pro dvě osoby, stačí zabalit do vymazaného dvojitého alobalu. Pečeme přikryté. Po hodině odkryjeme a necháme na povrchu už jen trochu opéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!