Selské fazole nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2-3 dl vývar
ocet
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
sladká smetana
čerstvý kopr
300 g barevné nebo bílé fazole

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přebereme, propláchneme studenou vodou, namočíme přes noc do vody a druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka.

  2. Jemně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dorůžova, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme prochladlým vývarem, uvedeme do varu a vaříme nejméně 20 - 30 minut. Do povařené směsi přidáme scezené fazole, osolíme, podle chuti okyselíme octem a znovu krátce povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme nadrobno nasekaným mladým koprem.

  3. Selské fazole nakyselo můžeme podávat samostatně nebo i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!