Selská omeleta se šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
8 ks brambory
125 ml mléko
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
náplň
1 svazeček petrželka
250 g šunka
na ozdobu
2 ks rajče
1 sklenice sterilovaná zelenina
4 snítky kadeřavá petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Poté je opečeme na rozpáleném oleji dozlatova a vyndáme.

  2. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kostičky a petrželku nasekáme nadrobno. Sterilovanou zeleninu scedíme.

  3. V pánvi rozpálíme olej, rozprostřeme čtvrtinu brambor a zalijeme je čtvrtinou vaječného těstíčka. Na malém plameni usmažíme dozlatova postupně 4 omelety.

  4. Teplé omelety rozdělíme na talíře, přehneme asi v 1/3 a posypeme šunkou i petrželkou. Obložíme sterilovanou zeleninou a ozdobíme osminkami rajčat a snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!