Selská omeleta s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
5 lžic mléko
100 g cibule
100 g prorostlá slanina
mletý černý pepř
500 g vařené brambory ve slupce
na ozdobu
1 svazeček pažitka
3 ks rajče

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.

  2. Slaninu opečeme do křupava ve velké pánvi. Brambory nakrájíme na centimetrové plátky a rozložíme je na slaninu do pánve, klademe je rovnoměrně. Opečeme je dozlatova po obou stranách. Přidáme cibuli a vše krátce zapečeme.

  3. Mezitím v misce rozšleháme vejce s mlékem, trochou soli a pepře. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Rozšlehaná vejce nalijeme do pánve na brambory tak, aby je rovnoměrně zakryla. Při nízké teplotě je necháme ztuhnout.

  4. Hotovou selskou omeletu ozdobíme rajčaty a posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!