Sekaná z čočky a ořechů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 2 ks vejce 100 g strouhanka 1 ks cibule 200 g čočka 100 g čedar 200 g ořechy 100 g žampiony olivový olej 150 ml rajský protlak 2 ks řapíkatý celer podle chuti sůl chilli koření mletý černý pepř čerstvé bylinky podle potřeby máslo na smažení
Postup Sekaná z čočky a ořechů recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 190 °C. Cibuli, česnek a celer očistíme. Vše nasekáme najemno. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem a pomalu na něm osmažíme cibuli, celer a česnek. Ořechy nasekáme nahrubo. Bylinky přebereme, opereme a nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.
Do mísy vsypeme čočku. Přidáme měkkou zeleninu, bylinky, ořechy, chilli, vejce, sýr, protlak a vše smícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ji zahustíme strouhankou.
Strany formy na pečení vyložíme pečícím papírem. Dno vymažeme máslem a nasypeme na něj houby. Pak do pekáče rozložíme čočkovou směs s ořechy. Sekanou z čočky a ořechů pečeme v troubě asi hodinu a dvacet minut, až je sekaná dobře propečená.
Hotovou sekanou z čočky a ořechů vyndáme z trouby a opatrně vyklopíme na podnos. Sekanou podáváme s míchaným zeleninovým salátem.