Sekaná z čočky a ořechů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks vejce
100 g strouhanka
1 ks cibule
200 g čočka
100 g čedar
200 g ořechy
100 g žampiony
olivový olej
150 ml rajský protlak
2 ks řapíkatý celer
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 190 °C. Cibuli, česnek a celer očistíme. Vše nasekáme najemno. V malém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem a pomalu na něm osmažíme cibuli, celer a česnek. Ořechy nasekáme nahrubo. Bylinky přebereme, opereme a nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.

  2. Do mísy vsypeme čočku. Přidáme měkkou zeleninu, bylinky, ořechy, chilli, vejce, sýr, protlak a vše smícháme. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ji zahustíme strouhankou.

  3. Strany formy na pečení vyložíme pečícím papírem. Dno vymažeme máslem a nasypeme na něj houby. Pak do pekáče rozložíme čočkovou směs s ořechy. Sekanou z čočky a ořechů pečeme v troubě asi hodinu a dvacet minut, až je sekaná dobře propečená.

  4. Hotovou sekanou z čočky a ořechů vyndáme z trouby a opatrně vyklopíme na podnos. Sekanou podáváme s míchaným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!