Sekaná ve vrstvách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1-2 ks vejce
4 lžíce máslo
5 lžic strouhanka
1 dl smetana
200 g žampiony
1 hrst sekané mandle
3 lžíce strouhaný sýr
500 g mleté maso
mletý černý pepř
250 g čerstvý špenát
strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s vejcem, strouhankou, mlékem, opepříme a osolíme. Propracujeme v hmotu, ze které si připravíme pláty v rozměrech formy na nákypy.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na troše másle orestujeme. Špenát omyjeme a ve zbývajícím másle krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a promícháme se sýrem.

  3. Formu lehce vytřeme olejem a vrstvíme plát mletého masa, houby, špenát a zopakujeme. Končíme plátem masa, které stlačíme, jemně potřeme olejem a při 175 °C pečeme asi 45 minut.

  4. Na pár kapkách oleje opražíme sekané mandle a před servírováním jimi pečeň dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!