Sekaná v těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks vejce
40 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce libeček
500 g míchané mleté maso
těsto
sůl
250 g tvaroh
200 g hera
250 g hladká mouka
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
strouhanka
mouka na podsypání
na ozdobu
snítka zelená petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, tvarohu a soli vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.

  2. Nadrobno si usekáme libeček, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme, dáme na pánev a na másle podusíme. Necháme prochladnout a dáme k mletému masu. Maso pak osolíme, dáme majoránku, pepř, drcený kmín a vejce a podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky a dobře propracujeme. Utvoříme váleček.

  3. Na pomoučněném vále vyválíme těsto do obdélníku, na něj urovnáme masový váleček a všechny okraje a stiskneme.

  4. Dáme na plech vypláchnutý studenou vodou a celou pečeni potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně teplé troubě asi 45 - 50 minut.

  5. Porce sekané v těstíčku ozdobíme snítkami petrželky kudrnky. Sekanou v těstíčku podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!