Sekaná v bramborách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky slanina
1 ks vejce
- - máslo
1 hrneček strouhanka
600 g brambory
0.5 hrnečku mléko
1 ks cibule
- - šalvěj
1 kg maso mleté vepřové
- - omáčka worcesterská
0.3 hrnečku omáčka rajčatová

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 st., pekáček o velikosti asi 20 x 15 x 10cm vymažeme máslem nebo olejem. Z mletého masa, strouhanky, mléka, vejce, rajčatové i worcesterské omáčky, cibule a šalvěje připravíme hmotu, kterou důkladně promícháme. Dno stěny pekáčku vyložíme plátky slaniny. Polovinu masové hmoty rozestřeme na dno pekáčku. Na ni položíme uvařená vejce a překryjeme masovou hmotou. Povrch uhladíme širokým nožem. Pečeme asi hodinu, až se sekaná začíná oddělovat od pekáčku. Po upečení necháme sekanou 10 minut stát. Přebytečný výpek z pekáčku slijeme. Sekanou opatrně vyklopíme na plech. Na povrch sekané naneseme vrstvu rozmačkaných brambor a potřeme ji rozehřátým máslem. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je bramborová vrstva zlatohnědá. Plátky sekané podáváme s nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!