Sekaná se žampiony 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
150 g brambory
200 ml mléko
1 ks cibule
70 g sádlo
300 g žampiony
600 g mleté maso
podle chuti
sůl
vegeta
mletý pepř
zelená petrželka
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené žampiony posekáme na malé kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a také uvaříme v solené vodě doměkka, pak je pomačkáme na kaši.

  2. Do mísy dáme pomleté maso, vejce, mléko, posekané houby, bramborovou kaši, najemno pokrájenou cibulku, sůl, vegetu, pepř a zelenou petrželku. Všechno dobře vymícháme.

  3. Pekáček vymažeme olejem a dáme rozmíchanou směs. Sekanou se žampiony pokapeme rozpuštěným sádlem a v rozehřáté troubě upečeme.

  4. Jako přílohu k sekané se žampiony můžeme dát třeba pečené brambory a zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!