Důlková buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

20 dkg cukr
2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
18 dkg máslo
5 lžic rum
4 dkg kakao
3/4 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
30 dkg cukr moučka
12 dkg hera
35 dkg polohrubá mouka
3 lžíce horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl promícháme. Poté přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny na těsto a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Lze použít i pečící papír. Upečeme dorůžova

  2. Po upečení uděláme do korpusu buchty důlky opačným koncem vařečky

  3. Připravíme si polevu. Máslo, rum a vodu rozpustíme v kastrolku a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení, mícháme.Polevu necháme trochu zchladnout a poté nalijeme na buchtu postupně od prostředka. Dbáme, aby se poleva dostala do všech důlků. Když máme méně důlků, zbytek polevy rozetřeme na buchtu a dáme pořádně vychladit. Důlkovou buchtu můžeme nakonec ozdobit bílou čokoládou

  4. Uleželou a ztuhlou důlkovou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!