Segedínský guláš se zakysankou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 lžička sůl
2 ks cibule
1 lžička kmín
2 lžíce sádlo
1/2 l voda
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
3 lžíce mletá paprika
500 g vepřová plec
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmahneme pokrájenou cibuli na sádle spolu s kostičkami slaniny, zaprášíme mletou červenou paprikou a zalijeme vlažnou vodou. Do cibulového základu dáme maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a dusíme pod pokličkou do změknutí masa

  2. Poté přidáme pokrájené kysané zelí, zalijeme opět vlažnou vodou a opět dusíme

  3. Nakonec segedínský guláš zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanu. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo

  4. Segedínský guláš se zakysankou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!