Segedínský guláš se zakysankou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 1 lžička sůl 2 ks cibule 1 lžička kmín 2 lžíce sádlo 1/2 l voda 1 špetka pepř 2 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 3 lžíce mletá paprika 500 g vepřová plec 1 balíček kysané zelí
Postup Segedínský guláš se zakysankou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmahneme pokrájenou cibuli na sádle spolu s kostičkami slaniny, zaprášíme mletou červenou paprikou a zalijeme vlažnou vodou. Do cibulového základu dáme maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a dusíme pod pokličkou do změknutí masa
Poté přidáme pokrájené kysané zelí, zalijeme opět vlažnou vodou a opět dusíme
Nakonec segedínský guláš zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a zjemníme zakysanou smetanu. Ještě chvíli povaříme a máme hotovo
Segedínský guláš se zakysankou podáváme s houskovým knedlíkem.