Segedínský guláš se sójou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
500 ml mléko
2 ks cibule
kmín
4 ks bobkový list
4 lžíce hladká mouka
mletá červená paprika
1 kostka hovězí bujon
mletý černý pepř
300 g kysané zelí
houskový knedlík
250 g vepřová krkovice
1 balíček sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Libovější krkovičku nebo vepřový bůček očistíme a nakrájíme na kostky. Ve vyšším kastrolu si na oleji osmažíme cibuli a přidáme nakrájené maso a dusíme doměkka. V průběhu pečení maso osolíme, přidáme kmín, trochu pepře a česnek

  2. Ve vodě necháme povařit asi 10 minut sójové kostky s kostkou hovězího masoxu a pak je necháme chvíli uležet. Sójové kostky vyjmeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme je k opečenému masu

  3. Směs dobře promícháme, přidáme červenou papriku, bobkový list a pokrájené scezené kyselé zelí. Opět zamícháme a maso se zelím prohřejeme. Guláš zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a za stálého míchání přilijeme připravený vývar

  4. Pro zjemnění guláše (podle kyselosti zelí) přidáme také mléko a provaříme

  5. Segedínský guláš se sójou podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!