Schwarzwaldský višňový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
90 g máslo
2 lžičky solamyl
175 g mouka hladká
1 l smetana na šlehání
2 balíčky cukr vanilkový
70 g cukr moučka
0.2 l šťáva třešňová
450 g višně
2 ks korpus čokoládový nízký
- - marmeláda rybízová
- - tříšť čokoládová
12 ks třešně

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajíčka, cukru a másla připravte drobenkové těsto, dejte je do dortové formy. Několikrát propíchněte, upečte, nechte vychladnout. Trochu třešňové šťávy rozmíchejte se solamylem. Zbytek šťávy povařte, zahustěte solamylem, smíchejte s višněmi. Cukr povařte se 4 lžícemi vody, smíchejte s třešňovicí, pokapejte piškotový korpus. Ušlehejte tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem, část dejte stranou a použijte na zdobení. Drobenkový základ potřete rybízovou marmeládou, přiklopte první korpus, navrch rozetřete tuhou šlehačku, poklaďte višněmi. Přiklopte druhý korpus a lehce přitlačte. Na vrchu i po stranách potřete tuhou šlehačkou, posypte čokoládou, nastříkejte růžice a ozdobte třešněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!