Schwarzwaldský višňový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 90 g máslo 2 lžičky solamyl 175 g mouka hladká 1 l smetana na šlehání 2 balíčky cukr vanilkový 70 g cukr moučka 0.2 l šťáva třešňová 450 g višně 2 ks korpus čokoládový nízký - - marmeláda rybízová - - tříšť čokoládová 12 ks třešně
Postup Schwarzwaldský višňový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vajíčka, cukru a másla připravte drobenkové těsto, dejte je do dortové formy. Několikrát propíchněte, upečte, nechte vychladnout. Trochu třešňové šťávy rozmíchejte se solamylem. Zbytek šťávy povařte, zahustěte solamylem, smíchejte s višněmi. Cukr povařte se 4 lžícemi vody, smíchejte s třešňovicí, pokapejte piškotový korpus. Ušlehejte tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem, část dejte stranou a použijte na zdobení. Drobenkový základ potřete rybízovou marmeládou, přiklopte první korpus, navrch rozetřete tuhou šlehačku, poklaďte višněmi. Přiklopte druhý korpus a lehce přitlačte. Na vrchu i po stranách potřete tuhou šlehačkou, posypte čokoládou, nastříkejte růžice a ozdobte třešněmi.