Sázená vejce s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
600 g brambory
7 lžic mléko
2 lžíce smetana
podle chuti
sůl
petrželová nať
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší díly. Nakrájené brambory dáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme doměkka.

  2. Po uvaření vodu z brambor slijeme a brambory rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vlažné mléko a vyšleháme hladkou kaši. Podle potřeby dosolíme a přidáme nakrájenou petrželovou nať.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravenou kaši a uprostřed vyhloubíme dva důlky. Do důlků rozklepneme vejce, na každé vejce přidáme lžíci smetany a kousek másla. Takto připravený pokrm dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.

  4. Hotovou kaši s vejci vytáhneme z trouby a podáváme. Na talíři nezapomeneme ozdobit nakrájenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!