Sázená vejce po Italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 6 ks vejce 1 ks cibule 400 g rajče 4 lžíce hrášek sterilovaný špetka oregáno 40 g máslo na smažení 2 lžíce olej na smažení 150 g žampion podle potřeby cukr podle chuti sůl, pepř
Postup Sázená vejce po Italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek zpěníme na oleji. Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme je doměkka. Přidáme oloupaná pokrájená rajčata a dusíme do mírného zahoustnutí. Osolíme a můžeme zjemnit cukrem. Krátce povaříme a dochutíme rozemnutým oreganem. Přidáme okapaný hrášek a necháme vše ve směsi prohřát.
Zvlášť na másle připravíme sázená vejce (volská oka). Směs zeleniny a hub rozdělíme na talíře a na ni položíme vejce, která mírně osolíme a žloutek maličko opepříme.