Sázená vejce po Italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
6 ks vejce
1 ks cibule
400 g rajče
4 lžíce hrášek sterilovaný
špetka oregáno
40 g máslo na smažení
2 lžíce olej na smažení
150 g žampion
podle potřeby
cukr
podle chuti
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek zpěníme na oleji. Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme je doměkka. Přidáme oloupaná pokrájená rajčata a dusíme do mírného zahoustnutí. Osolíme a můžeme zjemnit cukrem. Krátce povaříme a dochutíme rozemnutým oreganem. Přidáme okapaný hrášek a necháme vše ve směsi prohřát.

  2. Zvlášť na másle připravíme sázená vejce (volská oka). Směs zeleniny a hub rozdělíme na talíře a na ni položíme vejce, která mírně osolíme a žloutek maličko opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!