Sandokanovy oči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 2
rum
50 g cukr moučka
100 g strouhané ořechy
náplň 3
3 lžíce kakao
40 g cukr moučka
125 g tuk omega
náplň 1
2 lžíce kokos
40 g cukr moučka
3-5 lžic sušené mléko
125 g tuk omega
podle potřeby
lentilka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce.

  2. Připravíme náplň 1. Do menšího kastrůlku dáme tuk, kokos, sušené mléko a cukr. Nad párou vše za stálého míchání zahřejeme až do rozpuštění. Pozor, hmota se nesmí vařit. Poté nalijeme na každou lentilku tak, aby ještě zbylo místo na další 2 náplně. Necháme ztuhnout.

  3. Na druhou náplň spojíme ořechy a cukr s rumem. Polovinu kávové lžičky dáme na zchladlou náplň 1. Je možno i více podle velikosti bonboniéry.

  4. Nakonec si připravíme poslední náplň. Do kastrůlku vložíme tuk, cukr a kakao a připravíme stejně jako náplň 1.

  5. Zalijeme všechny bonbony a necháme polevu ztuhnout.

  6. Je dobré vložit celé plato od bonboniéry do mrazáku. Bonbony rychleji ztuhnou a také se výrazně prodlouží doba trvanlivosti. Sandokanovy oči můžeme věnovat jako dárek nebo jako dobrotu pro nečekané návštěvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!