Pečené vepřové koleno a houbový kuba recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
česnek
majoránka
cibule
mouka
kmín
kmín
sádlo
sůl, pepř
sůl, pepř
250 g uzený bůček
sušené houby
10 ks vepřové koleno
pivo na podlévání
500 g kroupy velké

Postup přípravy receptu

  1. Koleno osolíme a okmínujeme nejlépe den předem, potřeme česnekem a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme, za občasného přelévání vypečenou šťávou, dozlatova

  2. Kolena vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a provaříme minimálně 20 minut. Nakonec šťávu přecedíme a vmícháme do ní kostičku studeného másla a už nevaříme

  3. Pro přípravu kuby používáme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy propláchneme, den předem namočíme do studené vody. Následující den je osolíme, uvaříme doměkka a slijeme. Na sádle orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli s kmínem. Přidáme předem namočené a scezené sušené houby, kroupy, česnek a vše promícháme a krátce orestujeme. Přidáme majoránku a podlijeme lehce vývarem a necháme provařit do hustší směsi

  4. Pečené vepřové koleno na talíři přelijeme šťávou a houbového kubu podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!