Pečené vepřové koleno a houbový kuba recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek česnek majoránka cibule mouka kmín kmín sádlo sůl, pepř sůl, pepř 250 g uzený bůček sušené houby 10 ks vepřové koleno pivo na podlévání 500 g kroupy velké
Postup Pečené vepřové koleno a houbový kuba
Postup přípravy receptu
-
Koleno osolíme a okmínujeme nejlépe den předem, potřeme česnekem a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme, za občasného přelévání vypečenou šťávou, dozlatova
Kolena vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a provaříme minimálně 20 minut. Nakonec šťávu přecedíme a vmícháme do ní kostičku studeného másla a už nevaříme
Pro přípravu kuby používáme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy propláchneme, den předem namočíme do studené vody. Následující den je osolíme, uvaříme doměkka a slijeme. Na sádle orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli s kmínem. Přidáme předem namočené a scezené sušené houby, kroupy, česnek a vše promícháme a krátce orestujeme. Přidáme majoránku a podlijeme lehce vývarem a necháme provařit do hustší směsi
Pečené vepřové koleno na talíři přelijeme šťávou a houbového kubu podáváme jako přílohu.