Salát ze sterilované zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
oregano
1 lžíce olivový olej
100 ml zakysaná smetana
mletý bílý pepř
4 listy ledový salát
1 konzerva sterilovaná zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)

Postup přípravy receptu

  1. Salát opereme, necháme okapat a natrháme jej na menší kousky. Sterilovanou zeleninu otevřeme, scedíme a smícháme se salátovými listy.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zakysanou smetanu smícháme s olivovým olejem, česnekem, oreganem, solí a čerstvě nastrouhaným pepřem. Dresink pořádně vyšleháme metličkou.

  3. Zeleninu vložíme do krabičky nebo misky, zalijeme ji dresinkem a necháme v lednici. Do salátu můžeme přidat oblíbené čerstvé bylinky. Podáváme s celozrnným pečivem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!