Salát z tuňáka a fenyklu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2-3 ks limetka
2 konzervy tuňák v olivovém oleji
3-4 ks hlíza fenyklu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlízy fenyklu očistíme, zbavíme vnějších listů a příčně je nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme, očistíme a také nakrájíme na kolečka.

  2. Tuňáka slijeme, ale olej dáme stranou. Maso rozebereme na kousky. Limetky důkladně omyjeme. Z jedné nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbylé limetky oloupeme nožem a nakrájíme na kolečka.

  3. V míse smícháme část oleje z tuňáka, limetkovou šťávu a kůru, sůl a pepř podle chuti. Do zálivky mícháme fenykl s cibulí a promícháme. Pak přidáme kolečka limetek a tuňáka.

  4. Salát z tuňáka a fenyklu necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!