Salát z tuňáka a fenyklu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2-3 ks limetka 2 konzervy tuňák v olivovém oleji 3-4 ks hlíza fenyklu podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Salát z tuňáka a fenyklu recept
Postup přípravy receptu
-
Hlízy fenyklu očistíme, zbavíme vnějších listů a příčně je nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme, očistíme a také nakrájíme na kolečka.
Tuňáka slijeme, ale olej dáme stranou. Maso rozebereme na kousky. Limetky důkladně omyjeme. Z jedné nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbylé limetky oloupeme nožem a nakrájíme na kolečka.
V míse smícháme část oleje z tuňáka, limetkovou šťávu a kůru, sůl a pepř podle chuti. Do zálivky mícháme fenykl s cibulí a promícháme. Pak přidáme kolečka limetek a tuňáka.
Salát z tuňáka a fenyklu necháme vychladit a můžeme podávat.