Salát z čočky a květáku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 150 g červená čočka 1 ks menší květák zálivka sůl 1 ks citron 0.5 lžičky kari cukr krupice 8 lžic bílé víno mletý bílý pepř na ozdobu 4 snítky čerstvá majoránka nebo máta
Postup Salát z čočky a květáku recept
Postup přípravy receptu
-
Čočku přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu osolíme a čočku uvaříme doměkka. Uvařenou necháme na sítu okapat.
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme okapat a větší růžičky rozkrájíme na silnější plátky. Rozpálíme olej a květák orestujeme. Vyjmeme a udržujeme teplý.
Výpek podlijeme vínem i šťávou z citronu. Přidáme kari a provaříme. Osolíme, opepříme, přisladíme a zálivku prohřejeme.
Čočku s květákem rozdělíme na dezertní talíře nebo misky a přelijeme zálivkou. Salát ozdobíme snítkou čerstvé majoránky nebo máty.