Salát z čočky a květáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
150 g červená čočka
1 ks menší květák
zálivka
sůl
1 ks citron
0.5 lžičky kari
cukr krupice
8 lžic bílé víno
mletý bílý pepř
na ozdobu
4 snítky čerstvá majoránka nebo máta

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu osolíme a čočku uvaříme doměkka. Uvařenou necháme na sítu okapat.

  2. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme okapat a větší růžičky rozkrájíme na silnější plátky. Rozpálíme olej a květák orestujeme. Vyjmeme a udržujeme teplý.

  3. Výpek podlijeme vínem i šťávou z citronu. Přidáme kari a provaříme. Osolíme, opepříme, přisladíme a zálivku prohřejeme.

  4. Čočku s květákem rozdělíme na dezertní talíře nebo misky a přelijeme zálivkou. Salát ozdobíme snítkou čerstvé majoránky nebo máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!