Salát z červeného zelí s pomerančem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks pomeranč 400 g červené zelí zálivka 1 lžíce olej sůl mletý pepř 2 lžíce citronová šťáva omáčka sůl 100 g smetana pepř 1 lžíce citronová šťáva 2 lžíce kyselá smetana 1-2 lžičky jemná hořčice na ozdobu 50 g pohanka
Postup Salát z červeného zelí s pomerančem recept
Postup přípravy receptu
-
Červené zelí nakrouháme na tenké proužky. Do hrnce dáme vodu a pařák a zelí asi 15 minut napařujeme.
Zhruba 4 lžíce vody z napařovaného zelí smícháme s citronovou šťávou, olejem, podle chuti osolíme, opepříme a smícháme se zelím a necháme zchladnout.
Pomeranče oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu nakrájíme na tenké plátky. Šťávu zachytíme do misky. Pohanku opražíme na pánvi a necháme zchladnout.
Smetanu jemně ušleháme, přidáme kysanou smetanu, hořčici, ochutíme citronovou a pomerančovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme.
Zelí smícháme s pomerančem, přelijeme omáčkou a posypeme semínky. Salát z červeného zelí s pomerančem ihned podáváme.