Salát z červeného zelí s pomerančem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks pomeranč
400 g červené zelí
zálivka
1 lžíce olej
sůl
mletý pepř
2 lžíce citronová šťáva
omáčka
sůl
100 g smetana
pepř
1 lžíce citronová šťáva
2 lžíce kyselá smetana
1-2 lžičky jemná hořčice
na ozdobu
50 g pohanka

Postup přípravy receptu

  1. Červené zelí nakrouháme na tenké proužky. Do hrnce dáme vodu a pařák a zelí asi 15 minut napařujeme.

  2. Zhruba 4 lžíce vody z napařovaného zelí smícháme s citronovou šťávou, olejem, podle chuti osolíme, opepříme a smícháme se zelím a necháme zchladnout.

  3. Pomeranče oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a každou čtvrtinu nakrájíme na tenké plátky. Šťávu zachytíme do misky. Pohanku opražíme na pánvi a necháme zchladnout.

  4. Smetanu jemně ušleháme, přidáme kysanou smetanu, hořčici, ochutíme citronovou a pomerančovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme.

  5. Zelí smícháme s pomerančem, přelijeme omáčkou a posypeme semínky. Salát z červeného zelí s pomerančem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!