Salát z červené řepy se smetanovým přelivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g jablko
400 g červená řepa
zálivka
sůl
1 špetka skořice
3 lžíce smetana
2 lžíce slunečnicový olej
0.5 lžičky kari koření
5 lžic citronová šťáva
na ozdobu
2 lžíce strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Jablka omyjeme a i se slupkou je nakrájíme nahrubo. Zatím je nesmícháme.

  2. Připravíme si zálivku. Smetanu smícháme olejem, kořením, solí a citronovou šťávou podle chuti.

  3. Zálivku zamícháme do salátu a nakonec salát ozdobím strouhaným kokosem.

  4. Salát z červené řepy se smetanovým přelivem ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!