Salát vlašák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

zálivka
1 lžička cukr
0 lžiček sůl
1 lžíce ocet
240 g majonéza
2 lžíce hořčice
5 g mletý černý pepř
1 lžička worchesterová omáčka
salát
500 g brambory
3 ks sterilované okurky
50 g sterilovaný hrášek
200 g šunkový salám

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si brambory ve slupce, necháme vychladnout a studené brambory nakrájíme na malé kostičky. Šunkový salám nebo šunku nastrouháme nahrubo a kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Na zálivku smícháme pepř, ocet, worchesterovou omáčku, hořčici, cukr, sůl, trochu nálevu z okurek a majonézu.

  2. Brambory smícháme se salámem, nakrájenými okurkami a hráškem. Zálivku nalijeme na bramborovou směs, důkladně promícháme a salát dáme vychladit.

  3. Salát vlašák podáváme podle chuti jako přílohu nebo jen tak s rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!