Salát s prosnými výhonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 svazku ředkvičky
50 g salát polníček
2 ks růžový grapefruit
200 g prosné výhonky
omáčka
sůl
50 ml mléko
1-2 lžičky kečup
mletý pepř
worcesterská omáčka
50 g krémová zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Výhonky opláchneme a vysušíme. Polníček omyjeme.

  2. Grepy oloupeme i s bílou kůžičkou. Dužinu grepů vyloupneme z tenké slupky. Pár dílků necháme na oblohu a zbytek nakrájíme na poloviny nebo třetiny. Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

  3. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a kečupem dohladka. Podle chuti okořeníme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem.

  4. Prosné výhonky, polníček, kousky grepu a ředkvičky opatrně promícháme.

  5. Servírujeme přelité omáčkou a zdobíme dílky grepů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!