Salát s italskou zálivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 hlávky hlávkový salát zálivka 3 stroužky česnek 4 lžíce olej 0.5 lžičky sůl 3-4 lžíce kečup 1 lžíce křen 1 špetka cukr krupice 1 špetka mletý pepř 2 lžíce citronová šťáva
Postup Salát s italskou zálivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Salát propláchneme, necháme proschnout a rozebereme ho na listy. Ty větší natrháme a rozdělíme je na dezertní talíře.
Křen nastrouháme najemno a česnek utřeme se solí. Kečup použijeme podle své chuti, ostrý nebo jemný. Veškeré ingredience na zálivku důkladně promícháme. Zálivku rozdělíme do misek a podáváme ji k hlávkovému salátu zvlášť.
Hlávkový salát můžeme nahradit okurky nebo rajčaty nakrájenými na plátky a mírně posolenými.