Salát s italskou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 hlávky hlávkový salát
zálivka
3 stroužky česnek
4 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
3-4 lžíce kečup
1 lžíce křen
1 špetka cukr krupice
1 špetka mletý pepř
2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Salát propláchneme, necháme proschnout a rozebereme ho na listy. Ty větší natrháme a rozdělíme je na dezertní talíře.

  2. Křen nastrouháme najemno a česnek utřeme se solí. Kečup použijeme podle své chuti, ostrý nebo jemný. Veškeré ingredience na zálivku důkladně promícháme. Zálivku rozdělíme do misek a podáváme ji k hlávkovému salátu zvlášť.

  3. Hlávkový salát můžeme nahradit okurky nebo rajčaty nakrájenými na plátky a mírně posolenými.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!