Salát s humrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml olivový olej
sůl a pepř
1 ks velký citron
0.5 lžičky dijonská hořčice
2 ks syrové ocasní části humra
1 ks velký žloutek
1 lžíce nadrobno nakrájený kopr
lístky čekanky
klínky citronu
snítky kopru

Postup přípravy receptu

  1. Z dobře omytého citronu ostrouháme na jemném struhadle kůru, šťávu vymačkáme. Žloutek ušleháme v misce s hořčicí a lžičkou citronové šťávy.

  2. Kovovou metlou nebo elektrickým mixérem vešleháváme po kapkách olivový olej, dokud se neutvoří hustá majonéza. Vmícháme do ní polovinu citronové kůry a 1 lžíci citronové šťávy.

  3. Majonézu osolíme a opepříme, případně přidáme citronovou šťávu. Vmícháme do ní kopr, misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.

  4. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní ocasní části humrů a vaříme je 6 minut, dokud krunýř nezčervená. Maso nesmí být průhledné.

  5. Ocasní části humrů necháme vychladnout. Maso vyloupeme a nakrájíme na kousky.

  6. Listy čekanky rozložíme na talíře, navrch upravíme maso z humrů. Na okraj dáme lžici koprové majonézy. Ozdobíme klínky citronu a snítkami kopru a podáváme.

  7. Zdroj: Slovart.cz - středomořská kuchyně


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!