Salát polníček s pečenými rajčaty recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks šalotka
1 balení polníček
olivový olej
1 lžička hnědý cukr
4 větvičky čerstvý tymián
300 g cherry rajčata
2 - 3 lžičky crema balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Salát polníček očistíme a osušené lístky vložíme do mísy. Cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemná kolečka a vložíme do misky. Poté šalotku osolíme, zakapeme balzamikovým krémem a panenským olivovým olejem a necháme odležet. Troubu předehřejeme na 220 °C

  2. Nakrájená rajčata rozložíme v jedné vrstvě do nižšího pekáče, poklademe plátky česneku, posypeme lžičkou cukru, osolíme, opepříme, poklademe lístky čerstvého tymiánu a zakapeme olivovým olejem. Rajčata upečeme v horké troubě dozlatova a necháme vychladnout

  3. Vychladlá upečená rajčata i se šťávou promícháme s naloženou šalotkou a promícháme s polníčkem. Promíchání salátu s polníčkem provedeme až těsně před podáváním, aby lístky polníčku nezvadly

  4. Salát polníček s pečenými rajčaty ihned servírujeme a konzumujeme jako přílohu ke grilovaným masům a jen tak s opečenými bagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!