Salát plný barev recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžička máslo
2 - 3 ks jarní cibulka
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
50 g cherry rajčátka
umeocet
2 lžíce směs semínek
1 hlávka baby salát

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, rajčátka rozkrájíme na půlky, cibulku nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme na másle. Čerstvou petrželku nasekáme najemno. Semínka nasucho opražíme. Vejce uvaříme natvrdo a po zchladnutí oloupeme, poté nakrájíme na čtvrtky. Listový baby salát omyjeme a část trháme na kousky, 2 listy si necháme stranou

  2. V míse promícháme rajčátka s kousky salátu, jarní cibulkou a semínky (slunečnicová, dýňová). Osolíme, opepříme, okyselíme umeoctem a vmícháme petrželky se čtvrtkami vajec. Případně vejce dáváme až na podávaný salát. Směs naneseme na listy salátu, které jsem si přichystali na servírovací talíř. Podle chuti můžeme ještě posypat strouhaným parmazánem

  3. Salát plný barev podáváme jako předkrm, s pečivem jako hlavní chod. Výborně chutná s opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!