Salát od uzenáře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička hořčice
1 kelímek kysaná smetana
4 ks sterilované okurky
10 ks sterilované žampiony
100 g šunkový salám
100 g salám junior
100 g moravské uzené
1 lžíce čerstvá pažitka
1-2 lžičky krenex
100 g selský salám nebo lovecký
podle chuti
sůl
ředkvičky
citronová šťáva
mletá sladká paprika
cherry rajčátka
na ozdobu
strouhaný sýr
2 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Všechny plátky salámů nakrájíme na nudličky, přidáme posekané sterilované okurky a žampiony, posekanou pažitku a krenex. Pokapeme citronovou šťávou a mírně posolíme. Přidáme hořčici, kysanou smetanu a můžeme poprášit i červenou mletou paprikou. Necháme odpočinout.

  2. Salát od uzenáře servírujeme na talířky, posypeme strouhaným sýrem a obložíme vejci natvrdo a třeba ředkvičkami nebo cherry rajčátky.

  3. Salát od uzenáře podáváme s houskou nebo chlebem jako dobrou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!