Salát od uzenáře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička hořčice 1 kelímek kysaná smetana 4 ks sterilované okurky 10 ks sterilované žampiony 100 g šunkový salám 100 g salám junior 100 g moravské uzené 1 lžíce čerstvá pažitka 1-2 lžičky krenex 100 g selský salám nebo lovecký podle chuti sůl ředkvičky citronová šťáva mletá sladká paprika cherry rajčátka na ozdobu strouhaný sýr 2 ks vejce natvrdo
Postup Salát od uzenáře recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny plátky salámů nakrájíme na nudličky, přidáme posekané sterilované okurky a žampiony, posekanou pažitku a krenex. Pokapeme citronovou šťávou a mírně posolíme. Přidáme hořčici, kysanou smetanu a můžeme poprášit i červenou mletou paprikou. Necháme odpočinout.
Salát od uzenáře servírujeme na talířky, posypeme strouhaným sýrem a obložíme vejci natvrdo a třeba ředkvičkami nebo cherry rajčátky.
Salát od uzenáře podáváme s houskou nebo chlebem jako dobrou večeři.