Hovězí maso na mrkvi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
2 ks mrkev
masový vývar
červená paprika
500 g hovězí maso
mletý černý pepř
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme červenou paprikou a vsypeme kostky hovězího. Rychle promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby se nám paprika nepřipálila. Dusíme téměř doměkka

  2. Mezitím si oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na tenčí kolečka. Mrkev přidáme k masu, opět podle potřeby podlijeme a znovu dusíme, dokud není vše měkké. Zahustíme hotovou jíškou a ještě krátce povaříme

  3. Hovězí maso na mrkvi podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!