Šafránová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g brambory 1 sklenice cibule 2 lžíce smetana 200 g pórek 1 lžička šafrán 1 lžíce citrónová šťáva 2 lžičky bílé víno 1 lžíce olivový olej 1 lžíce mletý kmín 1 l čirý vývar
Postup Šafránová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme větší špalíčky. Brambory na kostičky.
V hrnci orestujeme cibuli a pórek na olivovém oleji. Přidáme brambory, šafrán, kmín, vývar a vaříme, dokud se brambory nerozvaří. Polévku rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme. Pokud je polévka příliš řídká, přidáme olivový olej.
Šafránovou polévku podáváme nejlépe teplou. Tato polévka je zlepšenou verzí bramborové polévky s pórkem. Šmrnc získá přidáním krevet nebo humřím masem.