Šafránová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g brambory
1 sklenice cibule
2 lžíce smetana
200 g pórek
1 lžička šafrán
1 lžíce citrónová šťáva
2 lžičky bílé víno
1 lžíce olivový olej
1 lžíce mletý kmín
1 l čirý vývar

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme větší špalíčky. Brambory na kostičky.

  2. V hrnci orestujeme cibuli a pórek na olivovém oleji. Přidáme brambory, šafrán, kmín, vývar a vaříme, dokud se brambory nerozvaří. Polévku rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme. Pokud je polévka příliš řídká, přidáme olivový olej.

  3. Šafránovou polévku podáváme nejlépe teplou. Tato polévka je zlepšenou verzí bramborové polévky s pórkem. Šmrnc získá přidáním krevet nebo humřím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!