Sachrův dort jinak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 ks vejce
marmeláda
80 g krupice
250-300 g moučkový cukr
čokoládová poleva
400 g jablka (nastrohaná 250g)
20 g kakao (opravdu kvalitní)
Postup Sachrův dort jinak recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém strouhadle. Přidáme cukr, krupici kakao a 4 žloutky. Vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do těsta.
Formičky na dortíčky pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Připravené formičky naplníme těstem a pečeme při mírné teplotě (kolem 170°C)
Po vychladnutí dortíky rozkrojíme namažeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout (kolem teploty 15 - 17 °C).
Vychladlý moučník se ztuhlou čokoládou podáváme ozdobený šlehačkou.