Rychlý žampionový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
50 g máslo
125 ml mléko
600 g žampiony
20 g hladká mouka
tuk na vymazání
podle chuti
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme. Polovinu nahrubo nasekáme a druhou dáme stranou.

  2. Rozsekané žampiony podusíme na 50 g másla. Po osmahnutí zaprášíme žampiony moukou, podlijeme mlékem a za stálého míchání svaříme do husta. Pak dáme směs vychladit.

  3. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K vychladlé směsi přimícháme žloutky. Směs osolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Přidáme druhou polovinu žampionů a dobře, ale opatrně promícháme. Nakonec do nákypu lehce vmícháme sníh.

  4. Kastrol nebo zapékací misku vymažeme máslem a vlijeme do něj žampionovou směs. Rychlý žampionový nákyp pečeme asi 40 minut dozlatova.

  5. Rychlý žampionový nákyp podáváme s brambory na všechny možné způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!