Rychlý tvarohový koláč s krustou recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
1/2 ks citron
3 balení tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
100 ml smetana ke šlehání
1 špetka jedlá soda
120 g třtinový cukr
100 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a promícháme s jedlou sodou a jemně namletým třtinovým cukrem

  2. Připravíme si náplň. Tři vaničky jemného tvarohu promícháme s čerstvě vymačkanou šťávou z poloviny citronu, cukrem, vanilkovým cukrem, smetanou ke šlehání a vejci

  3. Menší plech vymažeme částí másla a vyložíme polovinou drobenkového těsta. Poklademe tvarohovou náplní, kterou rovnoměrně rozetřeme stěrkou a přikryjeme druhou polovinou těsta. Na vrch přijdou jemné plátky zbylého másla

  4. Tvarohový koláč upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, je hotový za cca 30 minut. Povrch by měl být zlatavý

  5. Rychlý tvarohový koláč s krustou necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!